Niepubliczne przedszkole językowe

Mundo Marino Katowice

Jadłospis

23 - 26 kwietnia

 

  

Menu przedszkole                                   PONIEDZIAŁEK 22.04.2019

WOLNE

WTOREK 23.04.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane masłem, szynką wieprzową i ogórkiem konserwowym ; pasztetem kremowym i ogórkiem konserwowym ; serkiem topionym i pomidorem + herbata owocowa
ALERGENY: gluten, mleko 
ZUPA: - Jarzynowa 
ALERGENY: seler

II DANIE: - Spaghetti bolońskie z tartą mozzarellą + kompot 
ALERGENY: gluten, mleko

PODWIECZOREK: - Jogurt owocowy   
ALERGENY: mleko

ŚRODA 24.04.2019

ŚNIADANIE: - Paróweczki wieprzowe 100% mięsa bez MOM i GMO + kajzerka pszenna z masłem + herbata z kwiatem hibiskusa + jabłuszko
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Krem szpinakowy z grzankami
ALERGENY: gluten  

II DANIE: - Gołąbki bez zawijania (ryż, mięso mielone wieprzowe, siekana kapusta biała i pekińska) w sosie pomidorowym + ziemniaczki puree + kompot  
ALERGENY: mleko   

PODWIECZOREK: - Winogrona rodzynkowe
ALERGENY:

CZWARTEK 25.04.2019

ŚNIADANIE: - Kajzerki z dżemem + czekolada na gorąco z naturalnego kakao DecoMorenno  
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany     
ALERGENY: mleko  

II DANIE: - Filet z piesi kurczaka w klasycznej panierce + młode ziemniaczki z wody + surówka z białej kapusty z koperkiem i jogurtem naturalnym + kompot 
ALERGENY: mleko, jaja, gluten   

PODWIECZOREK: - Serek homogenizowany, owocowy       
ALERGENY: mleko

PIĄTEK 26.04.2019

ŚNIADANIE:  - Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą z indyka i zielonym ogórkiem ; pastą jajeczną i świeżym szczypiorkiem ; twarożkiem i świeżą rzodkiewką + herbata
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami    
ALERGENY: seler, gluten     

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce PANKO + młode ziemniaczki z wody + surówka z kiszonej kapusty z tartą marchewką + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, ryba 

PODWIECZOREK: - Banan     
ALERGENY:

 

  

 

Menu bezglutenowe                                  PONIEDZIAŁEK 22.04.2019

WOLNE

WTOREK 23.04.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem konserwowym + herbata owocowa
ALERGENY:
ZUPA: - Jarzynowa 
ALERGENY: seler

II DANIE: - Spaghetti bolońskie bezglutenowe + kompot 
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Deser sojowy czekoladowy     
ALERGENY:

ŚRODA 24.04.2019

ŚNIADANIE: - Paróweczki wieprzowe bezglutenowe 100% mięsa bez MOM i GMO + pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym + herbata z kwiatem hibiskusa + jabłuszko
ALERGENY:
ZUPA: - Krem szpinakowy z grzankami bezglutenowymi  
ALERGENY:

II DANIE: - Gołąbki bez zawijania (ryż, mięso mielone wieprzowe, siekana kapusta biała i pekińska) w sosie pomidorowym (na bazie śmietanki ryżowej) + ziemniaczki puree + kompot  
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Winogrona rodzynkowe
ALERGENY:

CZWARTEK 25.04.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe + czekolada na gorąco z naturalnego kakao DecoMorenno na mleku sojowym 
ALERGENY:
ZUPA: - Barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany śmietanką ryżową      
ALERGENY:

II DANIE: - Filet z piesi kurczaka w delikatnym sosie warzywnym + młode ziemniaczki z wody + surówka z białej kapusty z koperkiem + kompot 
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Deser sojowy waniliowy        
ALERGENY:

PIĄTEK 26.04.2019

ŚNIADANIE:  - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, polędwicą z indyka i zielonym ogórkiem + herbata
ALERGENY:
ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami bezglutenowymi     
ALERGENY: seler

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce bezglutenowej + młode ziemniaczki z wody + surówka z kiszonej kapusty z tartą marchewką + kompot
ALERGENY: jaja, ryba 

PODWIECZOREK: - Banan     
ALERGENY:

 

 

Menu z zastosowaniem mleka roślinnego  PONIEDZIAŁEK 22.04.2019

WOLNE

WTOREK 23.04.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem konserwowym + herbata owocowa
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Jarzynowa 
ALERGENY: seler

II DANIE: - Spaghetti bolońskie + kompot 
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Deser sojowy czekoladowy     
ALERGENY:

ŚRODA 24.04.2019

ŚNIADANIE: - Paróweczki wieprzowe 100% mięsa bez MOM i GMO + kajzerka pszenna z masłem roślinnym + herbata z kwiatem hibiskusa + jabłuszko
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Krem szpinakowy z grzankami
ALERGENY: gluten  

II DANIE: - Gołąbki bez zawijania (ryż, mięso mielone wieprzowe, siekana kapusta biała i pekińska) w sosie pomidorowym (na bazie śmietanki ryżowej) + ziemniaczki puree + kompot  
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Winogrona rodzynkowe
ALERGENY:

CZWARTEK 25.04.2019

ŚNIADANIE: - Kajzerki z dżemem + czekolada na gorąco z naturalnego kakao DecoMorenno na mleku sojowym 
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany śmietanką ryżową      
ALERGENY:

II DANIE: - Filet z piesi kurczaka w klasycznej panierce + młode ziemniaczki z wody + surówka z białej kapusty z koperkiem + kompot 
ALERGENY: gluten, jaja  

PODWIECZOREK: - Deser sojowy waniliowy        
ALERGENY:

PIĄTEK 26.04.2019

ŚNIADANIE:  - Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, polędwicą z indyka i zielonym ogórkiem + herbata
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami    
ALERGENY: seler, gluten     

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce PANKO + młode ziemniaczki z wody + surówka z kiszonej kapusty z tartą marchewką + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, ryba 

PODWIECZOREK: - Banan     
ALERGENY:

 

 

Copyright © Mundo Marino