Niepubliczne przedszkole językowe

Mundo Marino Katowice

Jadłospis

15 - 19 października

 

 

Menu przedszkole                                      PONIEDZIAŁEK 15.10.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową i ogórkiem ; żółtym serem i pomidorem + herbata
ALERGENY: gluten, mleko 
ZUPA: - Lekka grochowa z wkładką mięsną i ziemniakami
ALERGENY: seler

II DANIE: - Naleśniki z serem+ kompot
ALERGENY: gluten, mleko

PODWIECZOREK: - Winogrona     
ALERGENY:

WTOREK 16.10.2018

ŚNIADANIE: - Paróweczki wieprzowe 100% mięsa, bez MOM i GMO + kajzerka z masłem + herbata z cytryną
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Ogórkowa z ziemniakami     
ALERGENY: seler
II DANIE: - Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym + ryż paraboliczny + buraczki zasmażane z masełkiem + kompot
ALERGENY: gluten, mleko  

PODWIECZOREK: - Jogurt owocowy   
ALERGENY: mleko

ŚRODA 17.10.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z masłem i szynką wieprzową ; pastą jajeczną własnej produkcji + herbata z cytryną  
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Krem z zielonego groszku (krem Shreka) z grzankami   
ALERGENY: seler, gluten

II DANIE: - Pałeczki z kurczaka pieczone + puree z młodych ziemniaczków + surówka z białej kapusty z pomidorami + kompot  
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Banan   
ALERGENY:

CZWARTEK 18.10.2018

ŚNIADANIE: - Bułeczki maślane z dżemem + Kawa Inka z mlekiem
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Rosół z kaczuszki francuskiej z nitkami makaronu
ALERGENY: seler, gluten  

II DANIE: - Gulasz cielęco indyczy 50/50 + młode ziemniaczki z wody + biała kapusta zasmażana z koperkiem + kompot 
ALERGENY: gluten  

PODWIECZOREK: - Drożdżówka z jabłkiem
ALERGENY: gluten

PIĄTEK 19.10.2018

ŚNIADANIE:  - Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą drobiową i ogórkiem ; pastą mięsną własnej produkcji + herbata z syropem malinowym
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Neapolitańska z mięsem mielonym
ALERGENY: seler     

II DANIE: - Kluski na parze (buchty) z musem waniliowo porzeczkowym + kompot
ALERGENY: gluten, mleko  

PODWIECZOREK: - Gruszka    
ALERGENY:

 

Menu bezglutenowe                                 PONIEDZIAŁEK 15.10.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem + herbata
ALERGENY:
ZUPA: - Lekka grochowa z wkładką mięsną i ziemniakami
ALERGENY: seler

II DANIE: - Naleśniki bezglutenowe z owocami+ kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Winogrona     
ALERGENY:

WTOREK 16.10.2018

ŚNIADANIE: - Paróweczki wieprzowe 100% mięsa, bez MOM i GMO + pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym + herbata z cytryną
ALERGENY:
ZUPA: - Ogórkowa z ziemniakami     
ALERGENY: seler
II DANIE: - Pulpeciki wieprzowe bezglutenowe w sosie koperkowym + ryż paraboliczny + buraczki zasmażane bezglutenowe + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Jogurt owocowy własnej produkcji na bazie mleka roślinnego
ALERGENY:

ŚRODA 17.10.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym i szynką wieprzową + herbata z cytryną  
ALERGENY:
ZUPA: - Krem z zielonego groszku (krem Shreka) z grzankami bezglutenowymi   
ALERGENY: seler

II DANIE: - Pałeczki z kurczaka pieczone + puree z młodych ziemniaczków + surówka z białej kapusty z pomidorami + kompot  
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Banan   
ALERGENY:

CZWARTEK 18.10.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z dżemem + herbata owocowa   
ALERGENY:
ZUPA: - Rosół z kaczuszki francuskiej z nitkami makaronu bezglutenowego  
ALERGENY: seler

II DANIE: - Gulasz cielęco indyczy 50/50 + młode ziemniaczki z wody + biała kapusta zasmażana z koperkiem (bezglutenowa) + kompot 
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Drożdżówka z jabłkiem
ALERGENY: gluten

PIĄTEK 19.10.2018

ŚNIADANIE:  - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, polędwicą drobiową i ogórkiem + herbata z syropem malinowym
ALERGENY:
ZUPA: - Neapolitańska z mięsem mielonym
ALERGENY: seler     

II DANIE: -Kopytka (bezglutenowe) z musem waniliowo porzeczkowym (bez laktozy) + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Gruszka    
ALERGENY:

 

 

Menu z zastosowaniem mleka roślinnego  PONIEDZIAŁEK 15.10.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem + herbata
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Lekka grochowa z wkładką mięsną i ziemniakami
ALERGENY: seler

II DANIE: - Naleśniki z owocami+ kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Winogrona     
ALERGENY:

WTOREK 16.10.2018

ŚNIADANIE: - Paróweczki wieprzowe 100% mięsa, bez MOM i GMO + kajzerka z masłem roślinnym + herbata z cytryną
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Ogórkowa z ziemniakami     
ALERGENY: seler
II DANIE: - Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym + ryż paraboliczny + buraczki zasmażane + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Jogurt owocowy własnej produkcji na bazie mleka roślinnego
ALERGENY:

ŚRODA 17.10.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z masłem roślinnym i szynką wieprzową + herbata z cytryną  
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Krem z zielonego groszku (krem Shreka) z grzankami   
ALERGENY: seler, gluten

II DANIE: - Pałeczki z kurczaka pieczone + puree z młodych ziemniaczków + surówka z białej kapusty z pomidorami + kompot  
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Banan   
ALERGENY:

CZWARTEK 18.10.2018

ŚNIADANIE: - Bułeczki pszenne z dżemem + Kawa Inka z mlekiem roślinnym  
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Rosół z kaczuszki francuskiej z nitkami makaronu
ALERGENY: seler, gluten  

II DANIE: - Gulasz cielęco indyczy 50/50 + młode ziemniaczki z wody + biała kapusta zasmażana z koperkiem + kompot 
ALERGENY: gluten  

PODWIECZOREK: - Drożdżówka z jabłkiem
ALERGENY: gluten

PIĄTEK 19.10.2018

ŚNIADANIE:  - Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, polędwicą drobiową i ogórkiem + herbata z syropem malinowym
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Neapolitańska z mięsem mielonym
ALERGENY: seler     

II DANIE: -Kopytka (bezglutenowe) z musem waniliowo porzeczkowym (bez laktozy) + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Gruszka    
ALERGENY:

 

Copyright © Mundo Marino