Niepubliczne przedszkole językowe

Mundo Marino Katowice

Jadłospis

23 - 27 kwietnia

 

 

Menu przedszkole                                       PONIEDZIAŁEK 23.04.2018

ŚNIADANIE:  - Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i pomidorem ; szynką wieprzową i ogórkiem konserwowym + herbata
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Krupnik na kaszy gryczanej z wkładką mięsną
ALERGENY: seler

II DANIE: - Makaronowe świderki z twarożkiem i śmietaną z dodatkiem masła osełkowego + kompot
ALERGENY: gluten, mleko

PODWIECZOREK: - Jabłuszko
ALERGENY:

WTOREK 24.04.2018

ŚNIADANIE: - Kiełbaski drobiowe 100% mięsa bez MOM i GMO + pszenne kromeczki z masłem + herbata bawarka  
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Jarzynowa
ALERGENY:

II DANIE: - Nuggetsy z kurczaka w złocistej panierce + ziemniaczki puree + surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem z dodatkiem jogurtu naturalnego + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, mleko  

PODWIECZOREK: - Jogurt owocowy     
ALERGENY: mleko

ŚRODA 25.04.2018

ŚNIADANIE: - Płatki kukurydzane z mlekiem i suszoną żurawiną + kromeczka pełnoziarnista z masłem i szynką drobiową + herbata z syropem malinowym
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Krem pietruszkowo marchewkowy z grzankami
ALERGENY: seler, gluten    

II DANIE: - Gulasz cielęco indyczy 50/50 w sosie własnym + ziemniaczki puree + biała młoda kapusta zasmażana + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Winogrona
ALERGENY:

CZWARTEK 26.04.2018

ŚNIADANIE: - Kajzerki z dżemem + kawa inka z mlekiem  
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Ogórkowa z ziemniaczkami
ALERGENY: seler, gluten   

II DANIE: - Pulpeciki wieprzowo drobiowe w sosie pomidorowym + kasza gryczana + mizeria z zielonych ogórków i śmietany + kompot
ALERGENY: mleko

PODWIECZOREK: - Kiwi      
ALERGENY:

PIĄTEK 27.04.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z pastą z makreli własnej produkcji z dodatkiem twarożku ; z masłem,  szynką wieprzową i ogórkiem + herbata z syropem malinowym
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Pomidorowa z wkładką indyczą i ryżem   
ALERGENY: seler

II DANIE: - Pierogi z truskawkami i sosem śmietankowo waniliowym + kompot
ALERGENY: gluten, mleko

PODWIECZOREK: - Drożdżówka z jabłkiem    
ALERGENY: gluten

 

Menu bezglutenowe                                 PONIEDZIAŁEK 23.04.2018

ŚNIADANIE:  - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem konserwowym + herbata
ALERGENY:
ZUPA: - Krupnik na kaszy gryczanej z wkładką mięsną
ALERGENY: seler

II DANIE: - Makaronowe świderki bezglutenowe z musem owocowym + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Jabłuszko
ALERGENY:

WTOREK 24.04.2018

ŚNIADANIE: - Kiełbaski drobiowe bezglutenowe 100% mięsa bez MOM i GMO + pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym + herbata bawarka  
ALERGENY:
ZUPA: - Jarzynowa
ALERGENY:

II DANIE: - Nuggetsy z kurczaka w złocistej panierce bezglutenowej + ziemniaczki puree + surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Jogurt owocowy własnej produkcji na bazie mleka roślinnego    
ALERGENY:

ŚRODA 25.04.2018

ŚNIADANIE: - Płatki kukurydzane bezglutenowe z mlekiem roślinnym i suszoną żurawiną + kromeczka bezglutenowa z masłem roślinnym i szynką drobiową + herbata z syropem malinowym
ALERGENY:
ZUPA: - Krem pietruszkowo marchewkowy z grzankami bezglutenowymi
ALERGENY: seler

II DANIE: - Gulasz cielęco indyczy 50/50 w sosie własnym + ziemniaczki puree + biała młoda kapusta zasmażana (bezglutenowa) + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Winogrona
ALERGENY:

CZWARTEK 26.04.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z dżemem + herbata    
ALERGENY:
ZUPA: - Ogórkowa z ziemniaczkami
ALERGENY: seler

II DANIE: - Pulpeciki wieprzowo drobiowe w sosie pomidorowym + kasza gryczana + mizeria z zielonych ogórków + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Kiwi      
ALERGENY:

PIĄTEK 27.04.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem + herbata z syropem malinowym
ALERGENY:
ZUPA: - Pomidorowa z wkładką indyczą i ryżem   
ALERGENY: seler

II DANIE: - Kopytka bezglutenowe z musem owocowym, śmietankowo waniliowym (na bazie śmietanki ryżowej) + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Swojskie ciasto bezglutenowe z owocami z niską zawartością cukru    
ALERGENY:

 

 

Menu z zastosowaniem mleka roślinnego PONIEDZIAŁEK 23.04.2018

ŚNIADANIE:  - Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem konserwowym + herbata
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Krupnik na kaszy gryczanej z wkładką mięsną
ALERGENY: seler

II DANIE: - Makaronowe świderki z musem owocowym + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Jabłuszko
ALERGENY:

WTOREK 24.04.2018

ŚNIADANIE: - Kiełbaski drobiowe 100% mięsa bez MOM i GMO + pszenne kromeczki z masłem roślinnym + herbata bawarka  
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Jarzynowa
ALERGENY:

II DANIE: - Nuggetsy z kurczaka w złocistej panierce + ziemniaczki puree + surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem + kompot
ALERGENY: gluten, jaja

PODWIECZOREK: - Jogurt owocowy własnej produkcji na bazie mleka roślinnego    
ALERGENY:

ŚRODA 25.04.2018

ŚNIADANIE: - Płatki kukurydzane z mlekiem roślinnym i suszoną żurawiną + kromeczka pełnoziarnista z masłem roślinnym i szynką drobiową + herbata z syropem malinowym
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Krem pietruszkowo marchewkowy z grzankami
ALERGENY: seler, gluten    

II DANIE: - Gulasz cielęco indyczy 50/50 w sosie własnym + ziemniaczki puree + biała młoda kapusta zasmażana + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Winogrona
ALERGENY:

CZWARTEK 26.04.2018

ŚNIADANIE: - Kajzerki z dżemem + kawa inka z mlekiem roślinnym   
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Ogórkowa z ziemniaczkami
ALERGENY: seler, gluten   

II DANIE: - Pulpeciki wieprzowo drobiowe w sosie pomidorowym + kasza gryczana + mizeria z zielonych ogórków + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Kiwi      
ALERGENY:

PIĄTEK 27.04.2018

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem + herbata z syropem malinowym
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Pomidorowa z wkładką indyczą i ryżem   
ALERGENY: seler

II DANIE: - Pierogi z truskawkami i sosem śmietankowo waniliowym (na bazie śmietanki ryżowej) + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Drożdżówka z jabłkiem    
ALERGENY: gluten

 

 

 

Copyright © Mundo Marino