Niepubliczne przedszkole językowe

Mundo Marino Katowice

Jadłospis

18 - 22 lutego

  

Menu przedszkole                                    PONIEDZIAŁEK 18.02.2019

ŚNIADANIE:  - Pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, polędwicą indyczą i ogórkiem zielonym ; żółtym serem i pomidorem ; polędwicą sopocką + herbata z cytryną   
ALERGENY: gluten, mleko 
ZUPA: - Lekki kapuśniak z kapusty kiszonej i słodkiej z wkładką mięsną      
ALERGENY:

II DANIE: - Świderki makaronu z białym serem śmietankowym z masłem i cynamonem + kompot
ALERGENY: gluten, mleko  

PODWIECZOREK: - Włoska czerwona pomarańcza     
ALERGENY:

WTOREK 19.02.2019

ŚNIADANIE:  - Paróweczki wieprzowe 100% mięsa bez MOM i GMO + bułka pszenna z masłem i ogórkiem zielonym + herbata z syropem malinowym
ALERGENY: gluten, mleko 
ZUPA: - Barszcz zabielany z ziemniakami
ALERGENY:

II DANIE: - Gulasz indyczy klasyczny + kasza gryczana biała + marchewka z groszkiem na gęsto + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Jogurt owocowy mix    
ALERGENY: mleko

ŚRODA 20.02.2019

ŚNIADANIE: - Płatki kukurydzane z mlekiem + kanapka wieloziarnista z masłem, polędwicą indyczą i ogórkiem konserwowym + herbata truskawkowa    
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Rosół z polskiej gęsi z nitkami makaronu 
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Pałeczki z kurczaka pieczone + ziemniaczki puree + surówka z kapusty białej i pekińskiej z rzodkiewką i majonezem + kompot
ALERGENY: jaja  

PODWIECZOREK: - Gruszka
ALERGENY:

CZWARTEK 21.02.2019

ŚNIADANIE: - Kajzerki z dżemem i serkiem waniliowym + czekolada na gorąco z naturalnym kakao Deco Morreno z mlekiem 
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Krem ziemniaczany na wędzące z grzankami
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym + żółty ryż paraboliczny + tarta marchewka z jabłuszkiem + kompot
ALERGENY: mleko

PODWIECZOREK: - Serek homogenizowany, owocowy mix
ALERGENY: mleko  

PIĄTEK 22.02.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z pastą mięsną własnej produkcji ; masłem, szynką drobiową i ogórkiem zielonym ; białym serem i świeżym szczypiorkiem + herbata z sokiem porzeczkowym
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami     
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Paluszki z fileta Morszczuka w chrupiącej panierce (połów: Ocean Spokojny, łowisko FAO 87) + ziemniaczki puree + surówka z białej kapusty z koperkiem + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Koperta drożdżowa, ręcznie robiona z musem jagodowym
ALERGENY: gluten  

 

 

Menu bezglutenowe                                    PONIEDZIAŁEK 18.02.2019

ŚNIADANIE:  - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, polędwicą indyczą i ogórkiem zielonym ; polędwicą sopocką + herbata z cytryną   
ALERGENY:
ZUPA: - Lekki kapuśniak z kapusty kiszonej i słodkiej z wkładką mięsną      
ALERGENY:

II DANIE: - Świderki makaronu bezglutenowego z musem owocowym + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Włoska czerwona pomarańcza     
ALERGENY:

WTOREK 19.02.2019

ŚNIADANIE:  - Paróweczki wieprzowe bezglutenowe 100% mięsa bez MOM i GMO + pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym i ogórkiem zielonym + herbata z syropem malinowym
ALERGENY:
ZUPA: - Barszcz zabielany z ziemniakami
ALERGENY:

II DANIE: - Gulasz indyczy klasyczny + kasza gryczana biała + marchewka z groszkiem na gęsto (bezglutenowa) + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Deser sojowy czekoladowy     
ALERGENY:

ŚRODA 20.02.2019

ŚNIADANIE: - Płatki kukurydzane bezglutenowe z mlekiem roślinnym + kromeczka bezglutenowa z masłem roślinnym, polędwicą indyczą i ogórkiem konserwowym + herbata truskawkowa    
ALERGENY:
ZUPA: - Rosół z polskiej gęsi z nitkami makaronu bezglutenowego  
ALERGENY:

II DANIE: - Pałeczki z kurczaka pieczone + ziemniaczki puree + surówka z kapusty białej i pekińskiej z rzodkiewką i majonezem + kompot
ALERGENY: jaja  

PODWIECZOREK: - Gruszka
ALERGENY:

CZWARTEK 21.02.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z dżemem + czekolada na gorąco z naturalnym kakao Deco Morreno z mlekiem roślinnym 
ALERGENY:
ZUPA: - Krem ziemniaczany na wędzące z grzankami bezglutenowymi
ALERGENY:

II DANIE: - Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym (sos na bazie śmietanki ryżowej) + żółty ryż paraboliczny + tarta marchewka z jabłuszkiem + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Deser sojowy waniliowy   
ALERGENY:

PIĄTEK 22.02.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, szynką drobiową i ogórkiem zielonym + herbata z sokiem porzeczkowym
ALERGENY:
ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami bezglutenowymi     
ALERGENY:

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce bezglutenowej + ziemniaczki puree + surówka z białej kapusty z koperkiem + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Ciasto owocowe własnej produkcji, bezglutenowe, na śmietance ryżowej
ALERGENY:

 

 

Menu z zastosowaniem mleka roślinnego PONIEDZIAŁEK 18.02.2019

ŚNIADANIE:  - Pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem roślinnym, polędwicą indyczą i ogórkiem zielonym ; polędwicą sopocką + herbata z cytryną   
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Lekki kapuśniak z kapusty kiszonej i słodkiej z wkładką mięsną      
ALERGENY:

II DANIE: - Świderki makaronu z musem owocowym + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Włoska czerwona pomarańcza     
ALERGENY:

WTOREK 19.02.2019

ŚNIADANIE:  - Paróweczki wieprzowe 100% mięsa bez MOM i GMO + bułka pszenna z masłem roślinnym i ogórkiem zielonym + herbata z syropem malinowym
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Barszcz zabielany z ziemniakami
ALERGENY:

II DANIE: - Gulasz indyczy klasyczny + kasza gryczana biała + marchewka z groszkiem na gęsto + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Deser sojowy czekoladowy     
ALERGENY:

ŚRODA 20.02.2019

ŚNIADANIE: - Płatki kukurydzane z mlekiem roślinnym + kanapka wieloziarnista z masłem roślinnym, polędwicą indyczą i ogórkiem konserwowym + herbata truskawkowa    
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Rosół z polskiej gęsi z nitkami makaronu 
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Pałeczki z kurczaka pieczone + ziemniaczki puree + surówka z kapusty białej i pekińskiej z rzodkiewką i majonezem + kompot
ALERGENY: jaja  

PODWIECZOREK: - Gruszka
ALERGENY:

CZWARTEK 21.02.2019

ŚNIADANIE: - Kajzerki z dżemem + czekolada na gorąco z naturalnym kakao Deco Morreno z mlekiem roślinnym 
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Krem ziemniaczany na wędzące z grzankami
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym (sos na bazie śmietanki ryżowej) + żółty ryż paraboliczny + tarta marchewka z jabłuszkiem + kompot
ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Deser sojowy waniliowy   
ALERGENY:

PIĄTEK 22.02.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, szynką drobiową i ogórkiem zielonym + herbata z sokiem porzeczkowym
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami     
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Paluszki z fileta Morszczuka w chrupiącej panierce (połów: Ocean Spokojny, łowisko FAO 87) + ziemniaczki puree + surówka z białej kapusty z koperkiem + kompot
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Koperta drożdżowa, ręcznie robiona z musem jagodowym
ALERGENY: gluten  

 

 

 

 

 

Copyright © Mundo Marino