Niepubliczne przedszkole językowe

Mundo Marino Katowice

Jadłospis

25 - 29 marca

  

 

Menu standardowe                                   PONIEDZIAŁEK 25.03.2019

ŚNIADANIE:  - Pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową i ogórkiem konserwowym ; żółtym serem i pomidorem ; pasztetem kremowym + herbata pomarańczowa  

ALERGENY: gluten, mleko 

ZUPA: - Jarzynowa z ziemniakami  
ALERGENY: seler   

II DANIE: - Spaghetti a’la carbonara z mieloną wieprzowiną   + kompot  
ALERGENY: mleko, gluten  

PODWIECZOREK:  - Pomarańcza hiszpańska  
ALERGENY:    

WTOREK 26.03.2019

ŚNIADANIE:  - Paróweczki wieprzowe 100% mięsa bez MOM i GMO + bułeczka pszenna z masłem + herbata z aronią+ jabłuszko

ALERGENY: gluten, mleko 

ZUPA: - Krem szpinakowy z grzankami      
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Schabowczak w klasycznej panierce + ziemniaczku puree + biała kapusta zasmażana z koperkiem + kompot  
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK:  - Koperta drożdżowa, ręcznie robiona z musem z wiśni     
ALERGENY: gluten     

ŚRODA 27.03.2019

ŚNIADANIE: - Bułeczki kajzerki z dżemem + herbata z cytryną
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Rosół z kaczuszki francuskiej z nitkami makaronu     
ALERGENY: seler, gluten

II DANIE: - Danie włoskie z indykiem (sos śmietanowo pomidorowy) + biały ryż paraboliczny + sałatka z czerwonej kapusty z majonezem i jogurtem naturalnym + kompot  
ALERGENY: mleko   

PODWIECZOREK: - Winogrona
ALERGENY:

CZWARTEK 28.03.2019

 ŚNIADANIE: - Kiełbaski wieprzowe 100% bez MOM i GMO + kajzerka z masłem i zielonym ogórkiem + herbata
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Lekka grochowa z wkładką mięsną     
ALERGENY:

II DANIE: - Naleśniki z owocami + kompot  
ALERGENY: gluten, mleko, jaja  

PODWIECZOREK: - Serek homogenizowany waniliowy           
ALERGENY: mleko   

PIĄTEK 29.03.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z masłem, szynką z indyka i ogórkiem zielonym ; polędwicą sopocką ; pastą mięsną własnego wyrobu + herbata z czarną porzeczką
ALERGENY: gluten, mleko
ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami  
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce PANKO + ziemniaczki puree + surówka z kiszonej kapusty z tartą marchewką + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, ryba

PODWIECZOREK: - Jogurt mix owocowy
ALERGENY: mleko   

  

 

Menu bezglutenowe                                   PONIEDZIAŁEK 25.03.2019

ŚNIADANIE:  - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem konserwowym + herbata pomarańczowa  

ALERGENY:

ZUPA: - Jarzynowa z ziemniakami  
ALERGENY: seler   

II DANIE: - Spaghetti a’la carbonara z mieloną wieprzowiną (sos na bazie śmietanki ryżowej, bezglutenowe)   + kompot  
ALERGENY:

PODWIECZOREK:  - Pomarańcza hiszpańska  
ALERGENY:    

WTOREK 26.03.2019

ŚNIADANIE:  - Paróweczki wieprzowe bezglutenowe 100% mięsa bez MOM i GMO + pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym + herbata z aronią+ jabłuszko

ALERGENY:

ZUPA: - Krem szpinakowy z grzankami bezglutenowymi       
ALERGENY:

II DANIE: - Bitki schabowe w delikatnym sosie pieczeniowym + ziemniaczku puree + biała kapusta zasmażana z koperkiem + kompot  
ALERGENY:

PODWIECZOREK:  - Babeczki z owocami, bezglutenowe, z niską zawartością cukru. Wypiek własny     
ALERGENY:

ŚRODA 27.03.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z dżemem + herbata z cytryną
ALERGENY:
ZUPA: - Rosół z kaczuszki francuskiej z nitkami makaronu bezglutenowego      
ALERGENY: seler

II DANIE: - Danie włoskie z indykiem (sos śmietanowo pomidorowy na bazie śmietanki ryżowej) + biały ryż paraboliczny + sałatka z czerwonej kapusty + kompot  
ALERGENY:  

PODWIECZOREK: - Winogrona
ALERGENY:

CZWARTEK 28.03.2019

 ŚNIADANIE: - Kiełbaski wieprzowe 100% bez MOM i GMO + pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym i zielonym ogórkiem + herbata
ALERGENY:
ZUPA: - Lekka grochowa z wkładką mięsną     
ALERGENY:

II DANIE: - Naleśniki bezglutenowe z owocami (na bazie mleka roślinnego) + kompot  
ALERGENY: jaja  

PODWIECZOREK: - Deser sojowy, waniliowy
ALERGENY:

PIĄTEK 29.03.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, szynką z indyka i ogórkiem zielonym ; polędwicą sopocką + herbata z czarną porzeczką
ALERGENY:
ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami bezglutenowymi  
ALERGENY:

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce bezglutenowej + ziemniaczki puree + surówka z kiszonej kapusty z tartą marchewką + kompot
ALERGENY: jaja, ryba

PODWIECZOREK: - Deser sojowy, czekoladowy  
ALERGENY:

 

 

Menu z zastosowaniem mleka roślinnego PONIEDZIAŁEK 25.03.2019

ŚNIADANIE:  - Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, szynką wieprzową i ogórkiem konserwowym + herbata pomarańczowa  

ALERGENY: gluten

ZUPA: - Jarzynowa z ziemniakami  
ALERGENY: seler   

II DANIE: - Spaghetti a’la carbonara z mieloną wieprzowiną (sos na bazie śmietanki ryżowej)   + kompot  
ALERGENY: gluten  

PODWIECZOREK:  - Pomarańcza hiszpańska  
ALERGENY:    

WTOREK 26.03.2019

ŚNIADANIE:  - Paróweczki wieprzowe 100% mięsa bez MOM i GMO + bułeczka pszenna z masłem roślinnym + herbata z aronią+ jabłuszko

ALERGENY: gluten

ZUPA: - Krem szpinakowy z grzankami      
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Schabowczak w klasycznej panierce + ziemniaczku puree + biała kapusta zasmażana z koperkiem + kompot  
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK:  - Koperta drożdżowa, ręcznie robiona z musem z wiśni     
ALERGENY: gluten     

ŚRODA 27.03.2019

ŚNIADANIE: - Bułeczki kajzerki z dżemem + herbata z cytryną
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Rosół z kaczuszki francuskiej z nitkami makaronu     
ALERGENY: seler, gluten

II DANIE: - Danie włoskie z indykiem (sos śmietanowo pomidorowy na bazie śmietanki ryżowej) + biały ryż paraboliczny + sałatka z czerwonej kapusty + kompot  
ALERGENY:  

PODWIECZOREK: - Winogrona
ALERGENY:

CZWARTEK 28.03.2019

 ŚNIADANIE: - Kiełbaski wieprzowe 100% bez MOM i GMO + kajzerka z masłem roślinnym i zielonym ogórkiem + herbata
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Lekka grochowa z wkładką mięsną     
ALERGENY:

II DANIE: - Naleśniki z owocami (na bazie mleka roślinnego) + kompot  
ALERGENY: gluten, jaja  

PODWIECZOREK: - Deser sojowy, waniliowy
ALERGENY:

PIĄTEK 29.03.2019

ŚNIADANIE: - Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, szynką z indyka i ogórkiem zielonym ; polędwicą sopocką + herbata z czarną porzeczką
ALERGENY: gluten
ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami  
ALERGENY: gluten

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce PANKO + ziemniaczki puree + surówka z kiszonej kapusty z tartą marchewką + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, ryba

PODWIECZOREK: - Deser sojowy, czekoladowy  
ALERGENY:

 

 

Copyright © Mundo Marino